Viola
-5 °C
-2 °C

Cápa ölt meg egy szörföst Mexikóban

2008.04.30. 09:27
Cápatámadás áldozata lett egy amerikai szörfös Mexikó csendes-óceáni partjainál. Négy napon belül ez volt a második halálos cápatámadás Észak-Amerika csendes-óceáni partvidékén.

A ragadozó a combjától a térdéig felhasította a 24 éves San Franciscó-i Adrian Ruiz lábát, feltárva a combcsontját. A part menti Troncones városánál, az Ixtapa üdülőhelytől 35 kilométerre északra fekvő vizeken hétfőn szerencsétlenül járt hullámlovast a barátja húzta ki a fövenyre. De a hosszú út miatt nem sikerült időben kórházba szállítani, így belehalt a vérveszteségbe.

A cápatámadásokat számon tartó floridai múzeum adatai szerint Mexikóban utoljára 1997-ben fordult elő végzetes cápatámadás, Guerrero államban, ahol Ruiz lelte halálát, 1977-ben jegyezték fel a legutóbbi halálesetet.

A múlt pénteken San Diegónál elhunyt 66 éves úszó esetében a boncolás beigazolta, hogy valóban nagy fehér cápa végzett vele. A harapásnyomból kiderült, hogy legalább 5 méteres példány támadta meg a triatlon versenyre edző David Martint. A hét végére lezárt partszakaszt hétfőn nyitották meg ismét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!