Valér
-1 °C
0 °C

Schröder: Nem festem a hajam

2002.05.18. 11:30
A hamburgi bíróság pénteken helyt adott Gerhard Schröder német kancellár kérelmének, amelyben a politikus panaszt tett egy német hírügynökség ellen állítólagos hajfestésének állandó felemlegetése miatt.
A DDP hírügynökség Schröderrel kapcsolatos híradásaiban többszöri ismétlődéssel idézte egy politikai szakértő azon véleményét, miszerint a kancellár "hitelesebb lenne, ha nem festetné a haját". A hamburgi bíróság pénteken tiltó határozatot hozott, amelynek alapján a DDP többé nem idézheti az ominózus hajfestéses passzust. A perben egyébként Schröder fodrásza eskü alatt állította, hogy ügyfele haja nem festett.

"A sajtószabadság forog kockán"

Gerhard Schröder
Teljesen természetes
"Azért döntöttünk a kérdés jogi útra terelése mellett, mivel idén választások lesznek, és kellemetlen lenne, ha e valótlanság állandóan újra és újra felhangzana" - közölte a kancellár ügyvédje, aki április 12-én adta be panaszát a bíróságon.

A DDP hírügynökség szerint a sajtószabadság tisztelete forog kockán az ügyben, hiszen ők nem tettek mást, csak közölték egy harmadik személy véleményét. A hírügynökség jogi képviselői közölték: a pénteki döntés ellen másodfokú bírósághoz fellebbeznek.

Schröder konzervatív ellenzéke szintén sietett kommentárt fűzni az esethez: szerintük a kancellár hajához hasonlóan a statisztikai adatokat is kiszínezi.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!