Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halálos áldozatot követelt a hajdúszoboszlói vihar

2006.07.23. 15:25
Egy nő meghalt, egy férfi pedig súlyos sérülést szenvedett szombat este, amikor a hajdúszoboszlói repülőtéren felállított rendezvénysátor mellé zuhant egy világító reklámoszlop. A megyében végigsöprő vihar fákat csavart ki, és a helyi áramellátás is akadozott.

Egy ember meghalt, és három megsérült Hajdúszoboszlón abban a viharban, ami szombat este söpört végig Hajdú-Bihar megyén. Mint arról a mentőszolgálat hajdú-bihari szolgálatvezetője az Indexnek beszámolt, a város repülőterén rendezett hétvégi sátoros ünnepen történt a baleset, amikor a 60-70 kilométeres széllökésekkel kísért szélvihar leszakított egy reklámtáblát a rendezvény helyszínére állított cirkuszi sátor közvetlen közelében.

Négyen áramütést szenvedtk

A tábla rázuhant egy elektromos kisvasútra, amelyik a sátor mellett volt, és négy embernek áramütést okozott. Ezt követően egy ideig szünetelt az áramszolgáltatás a városban. A baleset legsúlyosabb sérültje egy 33 éves nő volt, aki megpróbálta visszaemelni a leszakadt táblát. A helyszínre érkezett mentők a sátor mellett újraélesztették az áramütést szenvedett nőt, de az életét nem sikerült megmenteniük.

A vihar okozta balesetnek három további sérültje volt, egy férfi állapota a mentők szolgálatvezetője szerint továbbra is súlyos, ketten pedig könnyebben sérültek. Mindhármukat a debreceni Kenézy Gyula kórházba szállították, állapotukról többszöri megkeresésre sem kaptunk információt.

Riasztás nyolc esetben

A Magyar Rádió információi szerint a baleset körülményeit még vizsgálják, a megyei rendőrség foglalkozáskörben elkövetett, halált okozó veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A hajdúszoboszlói tűzoltóság ügyeletese az Index megkeresésére elmondta, a szombati vihar és jégeső következtében egy másik balesethez is riasztást kaptak, de annak körülményeiről egyelőre nem tudott felvilágosítást adni. Az este folyamán nyolc esetben riasztották a tűzoltóságot. A viharkárok közt az illetékes arról számolt be, hogy az erős szél fákat csavart ki, amelyek az utakra dőltek. A károk felmérését megkezdték.

Debrecenben ugyancsak az utakra, lakóházakra dőlt néhány fa a megyén végigsöprő vihar nyomán, a tűzoltók több mint harminc hívást kaptak a fák, és leszakadt ágak eltávolításához. Az áramellátás hajdúszoboszlóhoz hasonlóan akadozott az este folyamán, személyi sérülésről a megyeszékhelyről nem érkezett hír.