Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Halálos áldozatot követelt a hajdúszoboszlói vihar

2006.07.23. 15:25
Egy nő meghalt, egy férfi pedig súlyos sérülést szenvedett szombat este, amikor a hajdúszoboszlói repülőtéren felállított rendezvénysátor mellé zuhant egy világító reklámoszlop. A megyében végigsöprő vihar fákat csavart ki, és a helyi áramellátás is akadozott.

Egy ember meghalt, és három megsérült Hajdúszoboszlón abban a viharban, ami szombat este söpört végig Hajdú-Bihar megyén. Mint arról a mentőszolgálat hajdú-bihari szolgálatvezetője az Indexnek beszámolt, a város repülőterén rendezett hétvégi sátoros ünnepen történt a baleset, amikor a 60-70 kilométeres széllökésekkel kísért szélvihar leszakított egy reklámtáblát a rendezvény helyszínére állított cirkuszi sátor közvetlen közelében.

Négyen áramütést szenvedtk

A tábla rázuhant egy elektromos kisvasútra, amelyik a sátor mellett volt, és négy embernek áramütést okozott. Ezt követően egy ideig szünetelt az áramszolgáltatás a városban. A baleset legsúlyosabb sérültje egy 33 éves nő volt, aki megpróbálta visszaemelni a leszakadt táblát. A helyszínre érkezett mentők a sátor mellett újraélesztették az áramütést szenvedett nőt, de az életét nem sikerült megmenteniük.

A vihar okozta balesetnek három további sérültje volt, egy férfi állapota a mentők szolgálatvezetője szerint továbbra is súlyos, ketten pedig könnyebben sérültek. Mindhármukat a debreceni Kenézy Gyula kórházba szállították, állapotukról többszöri megkeresésre sem kaptunk információt.

Riasztás nyolc esetben

A Magyar Rádió információi szerint a baleset körülményeit még vizsgálják, a megyei rendőrség foglalkozáskörben elkövetett, halált okozó veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A hajdúszoboszlói tűzoltóság ügyeletese az Index megkeresésére elmondta, a szombati vihar és jégeső következtében egy másik balesethez is riasztást kaptak, de annak körülményeiről egyelőre nem tudott felvilágosítást adni. Az este folyamán nyolc esetben riasztották a tűzoltóságot. A viharkárok közt az illetékes arról számolt be, hogy az erős szél fákat csavart ki, amelyek az utakra dőltek. A károk felmérését megkezdték.

Debrecenben ugyancsak az utakra, lakóházakra dőlt néhány fa a megyén végigsöprő vihar nyomán, a tűzoltók több mint harminc hívást kaptak a fák, és leszakadt ágak eltávolításához. Az áramellátás hajdúszoboszlóhoz hasonlóan akadozott az este folyamán, személyi sérülésről a megyeszékhelyről nem érkezett hír.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!