Alfréd
-2 °C
2 °C

Biztonsági őr rugdosta meg a hajléktalant

2005.12.08. 17:28
Egy biztonsági őr minden ok nélkül brutálisan megvert egy idős hajléktalan férfit a szegedi autóbusz-állomáson. Az őr lerántotta a férfit a padról majd a földön vonszolta a mintegy 15-20 méterre lévő kukákig.

Egy nagy, országos kiterjedésű vagyonvédelmi cég biztonsági őre szerda délután a szegedi Mars téren látszólag minden ok nélkül brutálisan megrugdosott és többször megütött egy hatvan év körüli, vékony testalkatú, hajléktalan férfit - írta csütörtöki számában a Délmagyarország.

Az őr a félig fekvő helyzetben lévő hajléktalanra előbb ráüvöltött, hogy "Húzzál innen!", majd a ruhájánál fogva lerántotta a padról, és a földön vonszolta a mintegy 15-20 méterre lévő kukákig - áll a napilap cikkében. Az esetnek rengeteg szemtanúja volt.

A lap szerint több járókelő rászólt a biztonsági őrre, de ő tovább ütlegelte a hajléktalant és azt mondta: „Nem kéne beleszólni! Nem a ti dolgotok!" Az ütlegelést a biztonsági őr akkor elégelte meg, amikor egyre többen kiabálták, hogy hagyja abba.

A vagyonvédelmi cég képviselője elmondta: a biztonsági őrt leváltották, és a cég vezetői megkezdték a meghallgatását.

Az esettel kapcsolatban a rendőrségre nem érkezett semmilyen bejelentés. Az újságcikk alapján azonban garázdaság elkövetésének gyanúja miatt hivatalból eljárást indított a rendőrség ismeretlen tettes ellen - mondta M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az ügy sértettjét eddig nem sikerült kihallgatni, mivel sem kiléte, sem tartózkodási helye nem ismert. Az üggyel kapcsolatban jelenleg folyik a tanúk meghallgatása, az adatgyűjtés, valamint további tanúk felkutatása - mondta a sajtóreferens.

A szegedi buszpályaudvaron több mint tíz éve tomfával vertek agyon egy hajléktalant a Tisza Volán Rt. őrző-védő cégének alkalmazottai. A bántalmazásba belehalt hajléktalan támadóit elítélték.