Klaudia
-3 °C
3 °C

Felborult egy norvég teherhajó

2004.01.20. 06:40
A mentőalakulatoknak három tengerészt élve hoztak ki a norvég partok mellett elsüllyedt teherhajóban rekedt matrózok közül. További 16 tengerész után folytatódik a kutatás.
A Rocknes nevű, követ szállító norvég teherhajó másodpercek leforgása alatt borult fel Bergen partjainál, 29 főnyi legénységgel a fedélzetén. Ketten meghaltak, 11 embert kimentettek.

A Németországba tartó teherhajó mindössze száz méterre volt a parttól, amikor valószínűleg a rakomány félrecsúszása következtében felborult. A mindössze hároméves teherhajó S.O.S. jelzést adott le röviddel az után, hogy elhagyta a bergeni kikötőt. Aztán szemtanúk látták, amint a nyugodt tengeren és jó időjárási viszonyok mellett pillanatok alatt felborult.

A felborult hajót estére a part közvetlen közelében a tengerfenékre helyezték, hogy megakadályozzák a hajótestben lévő emberek vízbefulladását. Hogy a csapdába került matrózokat kiszabadítsák, a mentőalakulatok sietve lyukakat vágtak a hajótest vízfelszín fölött lévő részén.

A hétfő éjjeli tévéjelentések szerint egy ilyen nyíláson keresztül tudtak üzenetet váltani a hajótestben rekedt tengerészek egy részével, majd élve kihozni három matrózt.