Stefánia
0 °C
3 °C

Megmenekült a tizenegy éves hajótörött

2003.06.10. 10:43
Másfél héttel hajótörése után épségben mentettek meg egy suriname-i kisfiút. A tizenegy éves Rivano Cabenda halászni indult, amikor elsodorta a víz. Csónakja összetört, egy roncsdarabon azonban egészen Guayanaig sodródott.
Másfél hetes óceáni hányódás után épségben előkerült egy tizenegy éves suriname-i fiú. Rivano Cabenda május 31-én nagybátyjával halászni készült a Coppename-folyó torkolata közelében. A fiú megpróbált kibogozni egy halászhálót, de véletlenül eloldotta a csónakot a parthoz rögzítő kötelet, és a víz sodrása elragadta a lélekvesztőt. A nagybácsi a folyóba ugrott, de nem tudta utolérni a gyorsan sodródó csónakot, és magának is csak halászok segítségével sikerült megmenekülnie.

A csónak kisodródott az Atlanti-óceánra, ahol a hullámzásban hamarosan darabokra tört. Rivano a roncs egyik darabjába kapaszkodva napokat töltött étlen-szomjan a vízben, mintegy százötven kilométert sodródott nyugati irányban, és a Suriname-mal szomszédos Guyana partjaira vetődött.

Itt töltött egy éjszakát, de nem bukkant emberi nyomokra, ezért visszament az óceánba. Néhány órával később halászok találták meg, ők adták át a rendőrségnek vasárnap. A fiút eltűnése után napokig keresték hajókról és helikopterekről. Mint elmondta, az óceánon hányódva többször is látott helikoptert, de nem tudott neki jelezni, írta az AP.