Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Sertéstelep szennyvize ömlött az Oltba

2002.05.20. 12:24
Ismét tömeges megbetegedést okozott Romániában a környezetszennyezés: a hét végén több mint 80 ember került kórházba Brassó megyében az Olt folyóból kihalászott döglött halak elfogyasztása miatt.
Az elmúlt héten öt nap alatt kétszer is súlyos szennyezés történt a folyón, s ezek komoly méretű halpusztulást okoztak. A helyi környezetvédelmi hatóságok hiába értesítették a lakosságot a veszélyről, a döglött halakból sokat kihalásztak a helybeliek és azok jó részét eladták.

Szennyvíz ömlött az Oltba

Longodár (Daisoara) településen 80 ember került ételmérgezéssel kórházba. Közülük négy ember állapota súlyos.

A szennyezést az okozta, hogy a térségben sertéstelepek szennyvize került mindenféle tisztítás nélkül a folyóba. Jelenleg az "első számú gyanúsított" egy Brassó környéki sertéstelep, amelynek szennyvíztisztítója már jó ideje nem működik.

Tavaly januárban a moldvai Szeret folyón történt ciánszennyezés. Akkor több mint kétszáz ember került kórházba, mivel a ciánmérgezésben elpusztult halakból evett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?