Ervin
14 °C
21 °C

Halálos diszkóbalesetek szombatra virradóra

2004.06.12. 10:15
Polgárdinál egy Transporter hajtott egy hét fős gyalogos társaságba, akik közül ketten meghaltak. A sofőr segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, ám később a rendőrök megtalálták a kisteherautó vezetőjét, még akkor is részegen. Gyulán egy három fős társaság hajtott egy lámpaoszlopnak. Egy ember meghalt, a másik kettő súlyos sérüéseket szenvedett. A rendőrök szerint az autó a megengedettnél jóval gyorsabban hajtott.
Belehajtott egy, az út szélén gyalogló fiatal társaságba egy Volkswagen Transporter a Fejér megyei Polgárditól 150 méterre. Két fatalember, egy 19 és egy 20 éves belehalt sérüléseibe. A baleset szombatra virradóra, nem sokkal éjfél után történt.

Szabályosan haladtak

A sötét színű Transporter Polgárdi irányából haladt a 7-es számú főút felé. A gépkocsival szemben szabályosan, az út szélén haladó hét fős gyalogos társaságot a gépkocsivezető feltehetőleg későn észlelte, és a sor végén haladó három személyt elütötte, akik közül ketten, egy 19 és egy 20 éves polgárdi fiatalember olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a kórházba szállítás közben elhunytak.

A Transporter vezetője a baleset után megállás nélkül továbbhajtott. A Polgárdi Rendőrőrs járőrei négy órán belül elfogták a baleset elkövetésével megalapozottan gyanúsítható sofőrt. A feltételezett elkövetőt mintavételre előállították, ahol a vérvétel után kiderült, a férfi közepesen ittasnak tekinthető. A férfit a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette. A gépkocsit a rendőrök a 15 km-re lévő Sárpentelei Erdőben találták meg. A büntetőeljárást szakértők bevonásával a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatja.

Túllépték a sebességhatárt

Az Országos Rendőrfőkapitányság tájékoztatása szerint Gyulán is halálos közúti baleset történt. Egy Mazda a fürdőváros lakott területén, a Temesvári úton Gyulavári felől a városközpont felé tartott, amikor az autó vezetője az út jobbra ívelő kanyarulatában eddig tisztázatlan okból elvesztette uralmát járműve felett. Az autó áttért a menetirány szerint baloldalra, majd újra visszajött az út jobb oldalára, ahol azonban az egyik út menti közvilágítási oszlopnak ütközött.

Az autóban három férfi ült. Közülük az egyik a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A másik két sérültet súlyos sérülésekkel szállította kórházba a mentőszolgálat. A baleset körülményeinek, és annak tisztázása, hogy az autót melyik férfi vezette, még folyamatban van. Az azonban a helyszínen talált nyomokból valószínűsíthető, hogy az autó vezetője jelentősen túllépte a lakott területen belül megengedett sebességhatárt.