Auguszta
-3 °C
2 °C

Két és fél évig tévézett halála után a nagymama

2006.01.11. 10:32
Kívánságának megfelelően nem temették el hozzátartozói azt az idős nőt, akinek holttestét bekapcsolt tévé és légkondi mellett találták meg múlt héten az ohio-i rendőrök. Mint kiderült, az idős nő holtteste évek óta az emeleten oszladozott, miközben a család többi tagja békésen élt tovább a földszinten.

Az ohio-i Pope család legidősebb tagja 2003. augusztus 29-én, hatvanegy éves korában halt meg, azonban vele egy háztartásban élő hozzátartozói nem temették el, hanem hagyták tévéje előtt üldögélni, jelentette az Associated Press hírügynökség. A holttestet a rendőrök találták meg múlt hét szerdán, akiket egy rokon értesített, miután jó ideje nem látta az idős nőt.

A rendőrök a megadott címre kiszállva elbarikádozott lépcsőt találtak, ami az emeletre vezetett. Az akadályt elbontva jutottak a felső szintre és hamarosan meg is találták a holttestet a bekapcsolt tévé előtt. A szobában még a légkondicionáló is működött. O'dell Owens, a Hamilton megyei halottkém szerint ennek ellenére az egész szinten érezhető volt a bomlás szaga.

Míg a holttest az emeleten oszladozott, addig a család többi tagja békésen élt tovább a földszinten. Egyikük, Johannes Pope azt mondta, az idős nő óhaja volt, hogy ne temessék el, mivel biztos volt abban, visszatér a halálból. "Ne földeljétek el a testem ha meghalok. Visszajövök" - hangzott a vészjósló kívánság.

A hatóság még vizsgálja, hogy mi okozta a nő halálát, az elsődleges orvos szakértői vélemény szerint azonban nagy valószínűséggel kizárható az, hogy erőszakos halált halt volna.