Szilárda
-4 °C
2 °C

Fél év után bukkantak rá a fémtolvaj földi maradványaira

2007.10.20. 11:58
Most találta csak meg a rendőrség annak a férfinak a csontjait, aki még áprilisban halt meg az M7-es balatonfőkajári szakaszának közelében. A majd félévnyi késlekedés magyarázata, hogy a család tévesen tájékoztatta a rendőrséget, mondván: a férfi autóbaleset áldozata lett. A valóságban azonban a sztráda melletti erdősávban magasodó villanyoszlopról esett le, vélhetően kábellopás közben.

Egy villanyoszlop tövében, az M7-es balatonfőkajári szakaszának közelében, a sztrádától pár száz méterre bukkant rá a rendőrség egy, még áprilisban eltűnt férfi maradványaira. A rendőröket egy munkagép sofőrjének bejelentése vezette nyomra, aki az ominózus villanyoszlopot rejtő erdősáv mellett kanyargó földúton emberi csontokat talált. (A maradványok egy részét vélhetően valamilyen állat hurcolta a fák közül a földútra.)

A holttest azért csak fél év után került elő, mert a rendőrség, a család beszámolójából kiindulva, miszerint a férfi autóbalesetben vesztette életét, csak az autópálya közvetlen közelében kutattak a tetem után. A família beszámolója szerint családtagjuk felhívta őket, s közölte, baleset érte, ám azt nem tudta pontosan megmondani hol van, majd elájult és meghalt.

A kutatás a cellainformációi alapján a szóba jöhető utak mellett kezdődött, ám ezek az adatok nem sokat értek, ugyanis a férfi nagyjából két cella határán volt. Arra pedig senki nem gondolt, hogy az úttól pár száz méterre álló oszlopról zuhant le, valószínűsíthetően kábel lopás közben, ezért nem vezetett eredményre a terepvizsgálat, noha keresőkutyát is bevetettek.

Ha bejelentik egy ember eltűnését, akkor mindaddig intenzíven keresik a helyszínen, amíg van remény, hogy életben találják - mondta Dániel-Tóth Zoltán. Amennyiben a kutatásnak nincs eredménye, akkor a Veszprém megyei rendőrfőkapitányság szóvivője szerint azt vizsgálják: változott-e a személy életmódja. Az eltűntek 80-90 százaléka egyébként általában élve előkerül egy-két napon, vagy héten belül.

Amikor már fél éve keresnek valakit, akkor már nagyon kevés a remény arra, hogy élve találják meg - mondta Dániel-Tóth Zoltán. Előfordul azonban, hogy valaki egyszerűen elhagyja a családját vagy korábbi lakókörnyezetét. Ha ilyen embert kerestetnek és a rendőrök meg is találják, megtilthatja a hatóságnak, hogy hozzátartozóinak elmondják, hogy hol van. Egyet van joguk tudni rokonuknak, azt, hogy a hozzátartozójuk életben van.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!