József, Bánk
-7 °C
0 °C

Biciklin tolták el a halott nőt

2005.11.30. 13:02
A szomszédos Barcson van egy 24 órás temetkezési vállalkozás, de a péterhidai önkormányzat inkább a kerékpárt részesítette előnyben. A falu lakossága megdöbbent a kegyeletsértésen.

Megalázó módon, egy biciklin szállítottak utolsó útjára egy elhunyt nőt Péterhidán. Az egész falu fel van háborodva a Somogy megyei településen.

Az eset még hetekkel ezelőtt történt, amikor az egyik éjszaka meghalt a romos, elhagyatott házában férjével élő nő. A kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani a 47 éves asszonynál.

Az orvos kérte a helyi önkormányzat jelenlévő alkalmazottait, hogy azonnal gondoskodjanak a holttest elszállításáról. Ezek után ők nem a tíz percre lévő barcsi 24 órás temetkezési ügyeletet hívták, hanem egy kerékpáron vitték el a halottat.

"Állítólag egy nagy tepsiben rakták fel a kerékpárra, és úgy tolták végig a falun. A férje félhetett a halott asszonytól, ezért szerette volna, ha minél hamarabb elszállítják" - mondta telefonon az Indexnek egy péterhidai nő.

"Úgy tudjuk, hogy egy tolókocsiban vitték ki a házból az asszonyt, és utána rakták fel a biciklire, amivel eltolták a halottas házba. A polgármester-helyettes volt, aki segített a nő eltolásában, de az önkormányzat azért lehetett volna humánusabb. Az egész falu megdöbbent az eljáráson" - mondta a lakos.

A középkorú nőt azóta eltemették. Mivel az elhunyt nő mostoha körülmények között élt, az önkormányzat állta a költségeket. Egy hasonló településen, a temetkezés költsége nagyjából 70-80 ezer forint. Mindez csupán pár ezer forinttal került volna többe, ha a szokásos halottszállítókat hívták volna segítségül.