Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Hallucinogén őrjöngésbe kezdett a jázmintea-fogyasztó

2003.07.14. 12:39
Porcelánkutyák ugatása zavarta meg Gilbert Walker floridai lakost. A gyomorbántalmakkal küzdő férfi következő emléke egy csörömpölő hang volt. A megvadult tekintetű, őrületét fennhangon hirdető Walker az ártalmatlannak tűnő jázmintea áldozata.
Tőrrel a kezében üldözte ki otthonából szomszédasszonyát egy floridai férfi. A kiérkező rendőrök az utcán találtak rá a magából kivetkezett, megvadult tekintetű Gilbert Walkerra, aki éppen azt üvöltözte: "őrült vagyok".

A napi tíz jázminteát fogyasztó Gilbert Walker a jó és a gonosz bibliai küzdelmének víziójában élt - írja az AP.

Hangoskodó dísztárgyak

A támadás éjszakáján Walker arra panaszkodott, hogy idegesíti a szomszéd ház kínai porcelánkutya-gyüjteményének ugatása és beszéde. "Azt mondta, meg akarta szüntetni a porcelánkutyák ugatását, mikor váratlanul csörömpölést hallott" - nyilatkozta a hírügynökségnek Mike Hunter, Walker védője.

A csörömpölést a nyomozás adatai szerint egy bronz kacsa okozta, amit Walker hajított át a szomszéd ház üvegajtaján. Az öntudatlan férfi tőrrel kergette ki szomszédasszonyát az utcára.

Mellékhatás

Hunter védence érdekében beidézett egy toxikológust is az eset tárgyalására. A szakértő szerint a jázmintea, amit Walker gyomorbántalmaira fogyasztott, hallucinogén reakciókat válthat ki. Ez mindenesetre magyarázatot ad az ugató porcelánkutyákra.

A bíró elfogadta a védekezést és a három független pszichológus által is alátámasztott hallucináció-elméletet. Walkert felmentették a vádak alól - írja az AP.