Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Huszonthét milliós pénzhamisítás Hajdúban és Borsodban

2004.11.29. 19:07
Tizenhét gyanúsítottja van eddig az utóbbi évek legnagyobb pénzhamisítási ügyének. Összesen 27 millió forint értékű hamis tízezrest és ezrest talált a rendőrség Kelet-Magyarországon.
Kommandósok fogtak el két férfit Miskolcon, egy lakótelep parkolójában, adta hírül az RTL Klub híradója. A gyanúsítottaknál 2647 darab hamis 10 ezer forintos bankjegyet találtak. Az eset még a múlt héten történt. A rendőrök később egy házkutatásnál még 400 darab ezer forint hamis pénzt találtak. Ez összesen majdnem 27 millió forint értékű hamis bankjegy.

A pénzzel együtt a rendőrök négy embert is elfogtak, akik az eddigi vizsgálat szerint egy darab tízezresből gyártották az összes többit, az összes bankjegynek ugyanis ugyanaz a sorszáma. A mintát adó 10 ezrest beszkennelték egy számítógépbe, majd a hamisítványokat kinyomtatták.

Az első hamis tízezrest Debrecenben találták, májusban. Domján Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőrfőkapitányság alezredese elmondta, hogy egy férfi egy kis boltban próbált meg fizetni vele, a boltos viszont visszatartotta a fiatalembert, amíg meg nem érkeztek a rendőrök. Az utóbbi évek egyik legnagyobb pénzhamisítási ügyének eddig tizenhét gyanúsítottja van, heten kerületek előzetes letartóztatásba.