Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Hamis húszezres egy banki automatából?

2002.07.17. 12:18
Egy hatvani férfi azt állítja, hogy az egyik pénzintézet automatájától kapta azt a hamis húszezrest, melyet egy postahivatalban foglaltak le tőle. A bankjegyet jelenleg a Magyar Nemzeti Bank vizsgálja.
Ismeretlen tettes ellen eljárást indított a Hatvani Rendőrkapitányság, egy állampolgár bejelentése szerint ugyanis egy hitelintézet helyi bankjegykiadó automatájából hamis pénzt kapott - tájékoztatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán az MTI-t.

Pelyhéné Kóta Erzsébet elmondta, hogy a bankjegyet jelenleg a Magyar Nemzeti Bank emissziós főosztálya vizsgálja, ott állapítják meg, hogy valóban hamis a húszezres vagy mégis valódi.

Hisznek neki, de...

A bankjegyet július 3-án egy hatvani postahivatalban foglalták le, amikor azzal fizetni akartak. Az érintett pénzintézet regionális igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy nem kételkednek az ügyfél szavában, ám az is előfordulhatott, hogy a pénzfelvételt követően összecseréltek bankjegyeket.

Hangsúlyozta, a bankjegyek egy rendkívül szigorú ellenőrzési folyamat végeztével kerülnek a pénzkiadó automatákba; tudomása szerint az illetékességi területükön még soha nem fordult elő, hogy hamis pénzt találtak volna ezekben a berendezésekben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!