Valér
2 °C
8 °C

Tornádó csapott le Hamburgra

2006.03.28. 10:33
Kapcsolódó cikkek (1)
Tornádó pusztított hétfőn Hamburgban, a nagy erejű szél háztetőket tépázott meg, autókat borított fel. Két darukezelőt munka közben ért a halál, további két ember súlyos sérülést szenvedett.

Hamburg városának déli és keleti negyedeire kisebb tornádó csapott le hétfőn este. A forgószél Harburg városrészben leszakította egy hajóépítő üzem alumíniumtetejét, s villamosvezetékeknek sodorta az alumíniumdarabokat. Egy magasfeszültségű vezeték meghibásodott, egy másik leszakadt. Hetvenezer háztartásban körülbelül 300 ezer ember volt villany és víz nélkül.


Klikk a képre!

A tornádó két darukezelő halálát okozta, további két munkás súlyos sérüléseket szenvedett, jelentette a Reuters. A kezelők még javában dolgoztak a magasban, amikor a forgószél süvöltve lecsapott, s a darukat a földre döntötte. Személyautók is károsodtak, fák dőltek ki, tetőket tépett meg a tornádó.

A villámcsapások fennakadásokat okoztak a helyi és a távolsági közlekedésben, mivel a zavart észlelő berendezések tilosra állították a jelzőket. Különösen a Hamburgból déli irányba tartó vasúti szerelvények késtek sokat.

Csak kedden reggel tudták visszakapcsolni a hálózatra azt a több tízezer hamburgi háztartást, amelyekben természeti csapás miatt egész éjszaka nem volt áram.

Két évvel ezelőtt Németország keleti részére csapott le tornádó. Két faluban házakat és autókat rongált meg, több száz ember áram és víz nélkül maradt.