Gusztáv
-4 °C
1 °C

Elkapták a hangonyi fegyveres rablót

2003.10.14. 11:05
A Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság és a Terrorelhárító Szolgálat munkatársai összehangolt akció keretében, Egerben fogták el a hangonyi takarékszövetkezet kirablásával gyanúsított férfit. A gyanúsított előzőleg rendőrt rabolt el, üldözőinek pedig az autója robbant le.
Elfogták és őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint fegyverrel rabolta ki a hangonyi takarékszövetkezetet. A rabló két hete csütörtökön támadta meg az Ózd melletti település pénzintézetét, előzőleg azonban egy trabantos rendőrt is túszul ejtett.

A rabló géppisztollyal kényszerítette megállásra a szolgálaton kívüli rendőrt, és a pénzintézethez vitette magát. Ott megfenyegette a szövetkezet alkalmazottait, és a bevétel átadására kényszerítette őket. A Trabant vezetője az első adandó alkalommal - autóját is sorsára hagyva - elmenekült. A rabló később felgyújtotta a meneküléshez használt Trabantot, aminek roncsát meg is találták a rendőrök.

A rendőrség már másnapra beazonosította a feltételezett elkövetőt, így megállapították, hogy a rablással egy Egerbocsban élő férfi gyanúsítható. Őt keddre virradó éjszaka, a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság és a Terrorelhárító Szolgálat munkatársai összehangolt akció keretében, Egerben fogták el. A férfit a rendőrök Miskolcra szállították, vele szemben a további eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főkapitányság nyomozói folytatják le.