Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Kifosztották a 100 Folk Celsius együttest

2001.08.09. 17:01
Nehéz helyzetbe került a Paff a bűvös sárkányról ismert countryegyüttes, mert szerda éjszaka teherautóstul lopták el a teljes felszerelésüket. A huszonöt éves múltra visszatekintő 100 Folk Celsius IFA-ját szerda éjszaka kötötték el, miután a színpaddal, a hangszerekkel, a jelmezekkel, a hangosító- és világítóberendezésekkel együtt őrizetlenül hagyták. A kár több millió forint, emellett a leendő fellépéseik is veszélybe kerültek.
Jóformán kisemmizték a 100 Folk Celius együttest, miután éjjel teherautóstól lopták el a felszerelésüket. Littvay Imre, a countrycsapat vezetője az Indexnek elmondta: a technikusuk szerda délután leparkolt a békásmegyeri lakása előtt, de reggelre az IFA a színpaddal, a hangszerekkel, a jelmezekkel, a hangosító- és világítóberendezésekkel együtt eltűnt.

Dáridóról jöttek, Dáridóra mentek

A tv2 szerdán szándékozta felvenni a Dáridó szeptemberi adását, amelyre a 100 Folk Celsiust is meghívták. A Diákszigetről azonban nem érkezett meg a nagyszínpad, így a felvételt másnapra halasztották. Az együttes tagjai hazaballagtak, a felszerelésükkel megrakott teherautó pedig Békásmegyerre hajtott. Csütörtök reggel kellett volna visszamenni a produkció helyszínére, de a kocsinak csak a hűlt helyét találták. A fellépés azonban nem marad el, mert néhány otthon tárolt hangszerük megmenekült.

A lopás után azonnal értesítették a rendőrséget, a rádiókat, sőt még a taxisokat is. Kérnek mindenkit, hogy aki látja a zöld-fehér AFG-824 rendszámú teherautót, az azonnal értesítse a rendőrséget. A több millió forintos felszerelés eladása szinte lehetetlen, mivel minden egyes darab meg van jelölve, így a hangszerboltok azonnal felismerik.

Huszonöt éves szülinapjukat ünneplik

A nagy ho-ho horgász és a Paff a bűvös sárkány zenéjéről ismert együttes tagjai most ünneplik a huszonöt éves pályafutásukat. Ebből az alkalomból két lemezt is megjelentetnek, amelynek hangfelvételét a napokban fejezték be. Emellett folyamatosan koncerteznek, legutóbb Tatabányán és Kiskunmajsán léptek fel, míg a hétvégén Miskolcon várják őket. Littvay Imre hangsúlyozta: megpróbálnak addigra felszerelést szerezni, mert mindenképp szeretnének a közönség elé állni.

Lopás több mint öt éve sújtotta utoljára a csapatot, akkor az Orczy kertben egy néző rontott fel a színpadra, és ragadta magához az egyik hangszert. A mandolin azóta sem került elő.