Béla
13 °C
27 °C

Gyanúsított az ellopott 100 Folk Celsius-hangszerek ügyében

2001.08.14. 09:50
A rendőrség megtalálta a 100 Folk Celsius együttes ellopott felszerelését. A countryzenekar hangszerei és fellépőruhái múlt hét szerda éjszakáján tűntek el Budapestről, amikor a megpakolt teherautójukat őrizetlenül hagyták. A tettesek egy Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei községben parkoltak le a járművel, majd felgyújtották. A tízmillió forintot érő felszerelésre Baktalórántháza határában akadtak rá.
A rendőrség Baktalórántháza határában megtalálta a 100 Folk Celsius ellopott felszerelését - adta hírül az RTL Klub. Az Index információ szerint már gyanúsítottja is van az ügynek. A magtalált hangszereket és fellépőruhákat Nyíregyházára szállították, ahol szerdán az együttes tagjai a saját szemükkel is meggyőződhetnek arról, hogy minden előkerült. Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője egyelőre nem kívánt részleteket elárulni az ügyről.

Szerda éjszaka tűnt el az IFA

A 100 Folk Celsius teherautóját múlt hét szerda éjszakáján lopták el Békásmegyerről. Aznap a Dáridó elmaradt felvételéről érkeztek vissza, de másnap reggel újra meg kellett volna jelenniük a forgatáson, ezért az IFÁ-ból nem pakolták ki a felszerelést. Az őrizetlenül hagyott járműnek reggel már csak a hűlt helyét találták. A színpaddal, a hangszerekkel, a jelmezekkel, a hangosító- és világítóberendezésekkel együtt minden eltűnt, ellehetetlenítve a huszonöt éve fennálló countryzenekar fellépéseit.

Az ellopott IFÁ-t péntek este ugyan megtalálták a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Apagy község határában, de üresen. Kovács Zoltán, a megyei katasztrófavédelem alezredese az Indexnek elmondta: este fél kilenckor kapták a riasztás, hogy a diszkó mellett kigyulladt egy teherautó. A helyszínre érkező tűzoltók hiába fékezték meg a lángokat, a fülke teljesen, míg a plató tizenöt százalékban kiégett. Csak ezután derült ki, hogy a 100 Folk Celsius járművéről van szó.

Nem maradt el a hétvégi fellépés

A hétvégére tervezett miskolci és budapesti fellépés végül nem maradt el. Az együttesnek sikerült hangszereket és fellépőruhákat kölcsönöznie, így a közönség elé állhattak. Legközelebb pénteken várják őket Balmazújvárosban, majd Esztergomban, Alsóőrsön és Királyszentistvánon lépnek fel. A negyedszázados együttes minden bizonnyal most újjászületett. A felgyújtott IFA miatt a káruk egymillió forint, de így is elenyésző ahhoz képest, hogy a teljes felszerelés mintegy tízmilliót ért.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft