Lehel
17 °C
27 °C

Megverte szolgáit a líbiai elnök fia

2008.07.18. 08:19
Moammer Kadhafi líbiai elnök legkisebb fia terhes feleségével együtt őrizetbe került Svájcban, miután két alkalmazottjuk feljentette őket. A pár csak komoly óvadék letétele után szabadulhatott.

Kedden őrizetbe vették a svájci hatóságok Hannibal Kadhafit és terhes feléségét. A líbiai elnök, Moammer Kadhafi legkisebb fia a gyanú szerint megverte két alkalmazottját a genfi President Wilson Hotelben. Az ütlegelésben a felesége is részt vett. A két szolgáló (egy tunéziai nő és egy marokkói férfi) feljelentette a párt a svájci rendőrségen. Látleletet vettek tőlük, és az orvosok megállapították, hogy tényleg verés áldozatai.

A Kadhafi-házaspár szülni utazott Svájcba, Hannibal felesége hamarosan életet ad a líbiai elnök legkisebb unokájának. A pár két napot töltött fogságban, és csak jelentés óvadék ellenében szabadulhattak: Hannibálnak 200 ezer, feleségének 300 ezer svájci frankot kellett letennie.

A pár két testőre ellen is eljárást indítottak, mert összetűztek a Kadhafi családért kimenő rendőrökkel.

Nem ez az első eset, hogy Nyugat-Európában probléma van Hannibállal. 2004-ben Párizs híres sugárútján, a Champs Elysees-n kapták el gyorshajtásért, a testőrei akkor is nekimentek a rendőröknek. 2005-ben négy hónap felfüggesztettet kapott Franciaországban, mert megverte a barátnőjét, emlékeztet a BBC.