Valér
-2 °C
0 °C

Kirúgták a harapós ellenőrt

2002.08.02. 08:20
Bár a BKV szerint a megharapott utas hamis bérlettel utazott, erőszakos munkatársukat mégis elbocsátották. A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki az utast, mert szerintük két ellenőrt is megvert. Eltűnt azonban a helyszínen felvett jegyzőkönyv az esetről.
Elbocsátotta a harapós ellenőrét a BKV - írja a Magyar Hírlap. A tegnap ínszalagszakadást szenvedett utas hamis bérlettel utazott, az ellenőr csak ezt akarta megvizsgálni - nyilatkozták a napilapnak Bencze Ferencné, a BKV szakszolgálatának vezetője. Állítása szerint az utas bérletszelvényén valaki átjavította a dátumot, ezért az ellenőrök be akarták vonni a szelvényt.

Eltűnt a helyszíni jegyzőkönyv

Az utas ekkor "csavargatni" kezdte az ellenőr kezét, aki ezért "sajnálatos módon" beleharapott. Az utas - akinek a kezét tegnap megoperálták és 6-8 hétre begipszelték - állítása szerint érvényes jeggyel utazott. A rendőrség az utast gyanúsítottként hallgatta ki, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt. A hatóság szerint a megharapott utas két ellenőrt is megvert. Eltűnt azonban az a jegyzőkönyv, amit a helyszínen vettek fel az utas által riasztott rendőrök.

Fizetik a kárt

Bár az esetre nem vonatkozik a BKV járatain érvényes balesetbiztosítás, az utasnak jó esélyei vannak a kártérítésre. Mivel a sérülésért feltehetően a vállalat alkalmazottja a felelős, ezért a közlekedési vállalat felelősségbiztosítása fedezi a kártérítést - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Molnár László, a BKV-t biztosító Generali-Providencia osztályvezetője.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!