Judit
2 °C
7 °C

18 sérült egy New York-i robbanásban

2007.10.07. 09:59

Felrobbant egy lakás egy húszlakásos harlemi társasházban New Yorkban. A robbanásban, ami helyi idő szerint szombat délután négykor történt, és az azt követő tűzben 17 lakó - köztük három gyerek - és egy tűzoltó sérült meg. A tűzoltót leomló romok sebesítették meg.

Az NBC helyi adójának beszámolója szerint amíg a tűzoltók a romokat takarították el, a mentők a helyszínen, hordágyakon látták el a sérülteket. A robbanás miatt két szomszédos épületet is evakuálni kellett.

A szem- és fültanúk szerint a robbanást több háztömbbel arrább is hallani lehetett. Az erejére jellemző, hogy az épület falai kirepültek az utcára.

A robbanás körülményei egyelőre nem tisztázottak, de az biztosnak tűnik, hogy nem terrortámadás, hanem baleset történt, feltehetőleg gázszivárgás miatt robbant fel az épület.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?