Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Kétszer is elgázolták az úton fekvő gyalogost

2006.02.01. 10:22
Két autós is áthajtott egy gyalogoson a 3-as főúton, az áldozat a helyszínen elhunyt. A különös baleset kedden este történt, a Borsod megyei Nyékládháza külterületén.

A HavariaPress hírügynökség első értesülése szerint egy személyautó eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy gyalogost a 3-as főúton, majd a mögötte haladó is áthajtott az áldozat testén, ám mindketten továbbhajtottak. Az úton fekvő sérültet még egy harmadik autó is elütötte, és csak ennek vezetője állt meg a baleset helyszínén. Az elütött gyalogos a helyszínen elhunyt.

Valóban elgázoltak egy 63 éves nyéki férfit, erősítette meg hétfőn este az Indexnek Kompoltiné Jakab Ilona rendőr-százados a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, hozzátéve, hogy a baleset a Nyékládháza és Emőd közötti úton történt

A férfi keresztben feküdt az úton, az első Emőd felé tartó autós nem vette észre a mozdulatlan testet, és áthajtott rajta. A következő autós észrevette a nyéki férfit és sikerült is kikerülnie, de a közvetlenül őt követő autós ismét átgázolt az idős emberen, derült ki szerdán. Azt, hogy a férfi hogyan, milyen állapotban került az útra, szakértők segítségével állapítja majd meg a rendőrség, mondta az Indexnek Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósa.

A rendőrséget az első gépkocsi sofőrje értesíette, de a helyszínen maradt a másik két vezető is, így esetükben cserbenhagyásról nem lehet beszélni. Az persze elképzelhető, hogy az idős embert már korábban elgázolta egy jármű, vagy már halott volt amikor az útra került, de erről majd a szakértők tudnak bővebbet kideríteni. A helyszínelés miatt háromnegyed hattól, negyed kilencig volt lezárva a főút. A megyei rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya közúti baleset gondatlan okozása miatt vizsgáldik szakértők bevonásával.