Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Másodikos kisfiúkat vádolnak szexuális zaklatással

2006.05.11. 16:30
Vagy az amerikai kisgyerekek nőnek fel túl gyorsan, vagy a szülők veszik túl komolyan papás-mamást. St. Louisban tucatnyi kisiskolást állíthatnak bíróság elé, pedig egyelőre csak annyit tudni, hogy körbeálltak egy kislányt.

Tucatnyi kisfiút vádolnak szexuális zaklatással St. Louisban, jelentette a KMBC-TV helyi tévéadó. Az elsős-másodikos kisfiúk állítólag egy másodikos lányt zaklattak, bár az eddig nyilvánosságra került részletek alapján nehéz eldönteni, történt-e bármi is. Ennek ellenére a missouri iskolafelügyelet körzeti vezetője, Creg Williams mégis a tanév hátralevő részére kitiltotta a kisdiákokat az iskolából, sőt, egy nevelőtanárt is felfüggesztett.

Pedig a St. Louis-i iskolakörzet szóvivője szerint egyelőre nem tiszázottak a zaklatás részletei. Az elsősök és a másodikosok a két óra közötti nagyszünetben a kertben játszottak. Egyikük szólt a tanárnak, hogy egy tucatnyi fiú körbevesz egy lányt. A részleteket most a rendőrök vizsgálják.

A gyerekeket - a négy legidősebb nyolc éves, az egyik gyanúsított meg csupán hat - fiatalkorúak bírósága elé állíthatják szexuális zaklatás és bántalmazás vádjával.

A fiúk már biztosan nem térhetnek vissza eddigi iskolájukba. De valószínűleg az áldozat kislány is másik intézményben folytattja tanulmányait. Vele most pszichiáterek foglalkoznak. "Még nem tudhatjuk, milyen lelki sebeket szenvedett el az ifjú hölgy" - nyilatkozta a KMBC-TV-nek Williams.

Az Egyesült Államokban az utóbbi időben komolyan veszik a gyaníthatóan inkább csak papás-mamást játszó gyerekek eseteit is. Évekkel ezelőtt egy, a fütyijét mutogató óvodáskorú svájci kisgyereket csak az mentett meg a bírósági tárgyalástól, hogy szülőhazája elutasította kiadatását.