Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Drogambulanciára küldte a fiát Károly herceg

2002.01.13. 16:27
Károly walesi herceg rezidenciájának személyzete buktatta le a 17 éves Harry herceget, aki bevallotta: iskolai vizsgái után két hónapon keresztül kábítószerezett, és erősen ivott. Az apa egy drogklinikára küldte fiát, hogy elriassza a további kábítószerezéstől.
A walesi Harry herceg bevallotta édesapjának, hogy marihuánát szív, és erősen italozik - ezt a vasárnapi lapértesülést a St. James' palota, Károly walesi herceg rezidenciája is megerősítette. Eszerint a trónörökös 17 éves fia két hónapon keresztül számos alkalommal élt kábítószerrel. Károly herceg a fiút azonnal egy londoni drogrehabilitációs klinikára küldte, ahol az ifjú herceg megismerhette a kábítószer-használat hatásait. A problémát családon belül megoldották, a walesi herceg és fia lezártnak tekinti az ügyet - tudatta az illetékes a the News of the World brit vasárnapi lap címoldalas hírét megerősítve.

Vizsgák utáni spangli

A brit bulvárlap cikke szerint Harry a tavaly nyári szünetben, az érettségi vizsgák után kapott rá a könnyű drogra és az ivászatra, amikor édesapja és testvére, Vilmos herceg nem tartózkodott Highgrove-ban, a walesi herceg vidéki rezidenciáján. Harry a highgrove-i birtok közeli Rattlebune Inn ivóban a barátaival rendezett bulikon ivott rendszeresen és utána a birtok parkjában szívták a marihuánás cigarettákat.

A személyzet buktatta le

Károly herceget állítólag a highgrove-i személyzet értesítette a problémáról. A trónörökös azonnal megvitatta fiával az ügyet, majd felkérte idősebb fiát, javasolja testvérének a Feathersone Lodge londoni drogrehabilitációs klinika meglátogatását - a klinikának a walesi herceg a patrónusa -, ahol heroinfüggőkkel találkozva megismerkedhet a kábítószer-élvezet veszélyeivel - írta a the News of the World.

A britek vezetnek

A nemzetközi felmérések szerint Európán belül Nagy-Britanniában fogyasztanak legtöbben kábítószert, az elmúlt 10 év alatt a 15 éves korosztály körében megnyolcszorozódott a drogfogyasztás. Minden harmadik középiskolás kipróbálta már különféle drogokat.