Ivó, Milán
EUR 383,38 Ft
USD 366,02 Ft
6 °C
26 °C

Megússza a füvezést Harry herceg

2002.03.01. 11:05
Bizonyítékok hiányában ejtik a drog és alkoholfogyasztással kapcsolatos vádakat Harry herceg ellen -jelentette a BBC. Pénzbüntetésre ítélték azonban azt a férfit, aki vélhetően füvet adott el Harrynek.
Nem emelnek vádat Harry herceg ellen füvezés és tiltott alkoholfogyasztás miatt-jelentette be a wiltshirei rendőrség. Nagy-Britanniában az alkoholfogyasztás alsó korhatára 18 év, és ezt a szigetországban igen komolyan veszik. Harry herceget azzal gyanúsították, hogy 16 éves korában alkoholt ivott egy sherstoni Rattlebone Inn nevű kocsmában, utána pedig elszívott egy spanglit apja Highgrove-i házában. Az eset tavaly nyáron történt, amikor sem Károly, sem Vilmos herceg nem tartózkodott a birtokon.

Mindenki egyenlő a törvények előtt

A rendőrség lezártnak tekinti az ügyet, és nem kívánnak tovább nyomozni. Elmondták, a vizsgálat során nem találtak olyan bizonyíték, amely a "herceg és családtagjainak érintettségére utalna." Amikor az eset kipattant, Mandy Evely főfelügyelő még úgy nyilatkozott, hogy a herceg ugyanolyan elbírálás alá fog esni, mint bármelyik kortársa. "Szeretnénk ha a fiatalok tartózkodnának a drog és az alkohol fogyasztásától."

Harry az elvonón

Miután Harry herceg bevallotta a füvezést és az italozást, Károly herceg beutaltatta egy dél-londoni drogrehabilitációs központba. Itt az ifjú hercegnek el kellett beszélgetnie az elvonókúrán lévőkkel, és tanulmányoznia kellett a drogfogyasztás egészségkárosító hatásait. Károlyt sokan dicsérték, hogy ilyen érzékenyen kezelte az esetet.

A dealer

Ugyanakkor mintegy 450 ezer forintnak megfelelő összegre büntettek egy helyi lakost, John Hollandot marihuána kereskedelemért. Őt gyanúsították ugyanis azzal, hogy füvet adott el a hercegnek. A bírósági meghallgatáson a férfi azt vallotta, hogy egy bulvárlap tudósítója folyamatosan arra kérte, hogy szerezzen neki anyagot, végül egy kis tasaknyi kannabiszt adott át az újságírónak a Rattlebone Inn mosdójában.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Hírek