Szilvia
5 °C
16 °C

Eljárás indulhat Harry herceg ellen

2002.01.14. 12:38
Bűnügyi következményei is lehetnek annak, hogy Harry herceg bevallotta: marhuánát fogyasztott - jelentette be hétfőn a wiltshirei rendőrfőnök. Harry a hírügynökségi jelentések szerint "szégyelli magát" a kitüntetett médiafigyelem miatt.

Rendőrségi eljárás is indulhat annak, hogy a walesi Harry herceg bevallotta édesapjának: korábban marihuánát fogyasztott - jelentette be hétfőn a wiltshirei rendőrfőnök, Mandy Evely. Az ügyről beszámoló lapok egyike azt írta, hogy egy dossziényi bizonyítékot gyűjtöttek össze Harry herceg ellen.

Megvizsgálják a bizonyítékokat

A BBC-nek nyilatkozó rendőrfőnök szerint megvizsgálják a bizonyítékokat, és ha azok valósaknak és létezőknek bizonyulnak, akkor eljárást indítanak a herceg ellen. "A fiatalokat távol szeretnénk tartani a drogoktól és az alkoholtól" - mondta a rendőrfőnök. A rendőrség az ügyben érintett kocsmákat is megvizsgálja.

A walesi Harry herceg a hétvégén többek között bevallotta édesapjának, hogy marihuánát szívott. A trónörökös 17 éves fia két hónapon keresztül számos alkalommal élt kábítószerrel. Károly herceg a fiút azonnal egy londoni drogrehabilitációs klinikára küldte, ahol az ifjú herceg megismerhette a kábítószer-használat hatásait.

Harry hétfőn iskolában ment

A fiatal Harry hétfőn menetrend szerint iskolába ment - a lapok azonban arról spekuláltak, hogy a fiút kitilthatják az exkluzív Eton College-ből, ha a vizeletvizsgálaton drogot mutatnak ki a szervezetében. A hétfői lapok a királyi védőtiszteket hibáztatták a fiú viselkedéséért, mondván, feladatuk közé tartozik az ilyen esetek megelőzése is.

Harry, aki a harmadik a brit trón várományosainak listájában, a jelentések szerint zavarban van és szégyelli magát a média figyelme miatt. A BBC királyi tudósítója szerint a herceg iskolai magánéletét a média vélhetően nem fogja zavarni, de nyilvános megjelenéseit kitüntetett figyelem fogja kísérni. Diana hercegnő halála után a királyi család arra kérte a brit sajtót: tanúsítson önmegtartóztatást, ha a királyi családról ír.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?