Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Eljárás indulhat Harry herceg ellen

2002.01.14. 12:38
Bűnügyi következményei is lehetnek annak, hogy Harry herceg bevallotta: marhuánát fogyasztott - jelentette be hétfőn a wiltshirei rendőrfőnök. Harry a hírügynökségi jelentések szerint "szégyelli magát" a kitüntetett médiafigyelem miatt.

Rendőrségi eljárás is indulhat annak, hogy a walesi Harry herceg bevallotta édesapjának: korábban marihuánát fogyasztott - jelentette be hétfőn a wiltshirei rendőrfőnök, Mandy Evely. Az ügyről beszámoló lapok egyike azt írta, hogy egy dossziényi bizonyítékot gyűjtöttek össze Harry herceg ellen.

Megvizsgálják a bizonyítékokat

A BBC-nek nyilatkozó rendőrfőnök szerint megvizsgálják a bizonyítékokat, és ha azok valósaknak és létezőknek bizonyulnak, akkor eljárást indítanak a herceg ellen. "A fiatalokat távol szeretnénk tartani a drogoktól és az alkoholtól" - mondta a rendőrfőnök. A rendőrség az ügyben érintett kocsmákat is megvizsgálja.

A walesi Harry herceg a hétvégén többek között bevallotta édesapjának, hogy marihuánát szívott. A trónörökös 17 éves fia két hónapon keresztül számos alkalommal élt kábítószerrel. Károly herceg a fiút azonnal egy londoni drogrehabilitációs klinikára küldte, ahol az ifjú herceg megismerhette a kábítószer-használat hatásait.

Harry hétfőn iskolában ment

A fiatal Harry hétfőn menetrend szerint iskolába ment - a lapok azonban arról spekuláltak, hogy a fiút kitilthatják az exkluzív Eton College-ből, ha a vizeletvizsgálaton drogot mutatnak ki a szervezetében. A hétfői lapok a királyi védőtiszteket hibáztatták a fiú viselkedéséért, mondván, feladatuk közé tartozik az ilyen esetek megelőzése is.

Harry, aki a harmadik a brit trón várományosainak listájában, a jelentések szerint zavarban van és szégyelli magát a média figyelme miatt. A BBC királyi tudósítója szerint a herceg iskolai magánéletét a média vélhetően nem fogja zavarni, de nyilvános megjelenéseit kitüntetett figyelem fogja kísérni. Diana hercegnő halála után a királyi család arra kérte a brit sajtót: tanúsítson önmegtartóztatást, ha a királyi családról ír.