Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Baltával támadt a rendőrökre - hasba lőtték

2003.02.19. 12:20
Az elsődleges adatok szerint jogszerű volt a rendőrök fegyverhasználata Hajdúhadházon, ahol egy körözött férfit akartak a rendőrök elfogni, ő azonban baltát ragadott és kis híján lesújtott vele az egyik intézkedőre. Az egyenruhások azonban gyorsabbak voltak és hasba lőtték a férfit, akit kórházban ápolnak.
Egy körözött férfit akartak elfogni a rendőrök Hajdúhadházon - tudta meg az Index a Hajdú-Bihar Megyei rendőrség sajtóreferensétől. Gyulai József elmondta: a rendőrök a gyanúsítottat a lakásán fogták el, a férfi először együttműködőnek mutatkozott és tudomásul vette, hogy az egyenruhásokkal kell mennie egy korábbi bűncselekménnyel kapcsolatos szerepének tisztázására.

A férfi azonban egy váratlan pillanatban baltát ragadott, mellyel kettétört egy asztalt és azzal fenyegetőzött, hogy a rendőrök ellen fordítja az eszközt. Gyulai szerint a férfi már sújtásra is emelte a baltát, amikor az életveszély elhárítása érdekében az egyik intézkedő hasba lőtte a támadót. Gyulai József tájékoztatása szerint az elsődleges adatok azt mutatják, hogy jogszerű volt a fegyverhasználat. Egy rutinvizsgálat keretében ugyanakkor tovább vizsgálódnak - tette hozzá a szóvivő.

  • Eladnék
  • Hírek