Árpád
-2 °C
4 °C

Hasmenéses megbetegedések Baranyában

2003.09.11. 20:29
Száz gyerek betegedett meg az utóbbi napokban Baranya megyében, közölte az ÁNTSZ, hozzátéve, a betegség hasi görcsökkel és hasmenéssel jár, de egy-két nap alatt elmúlik, és kórházi kezelést nem igényel.
Baranyában több mint 100 gyermeknél jelentkeztek hasmenéses megbetegedés tünetei iskolákban és óvodákban, tájékoztatta az ÁNTSZ megyei intézete csütörtökön a távirati irodát. "A betegség enyhe lefolyású, hasi görcsökkel és hasmenéssel jár, amely egy-két napon belül elmúlik, a betegek nem szorulnak kórházi ápolásra" - mondta el a helyettes megyei tisztifőorvos.

Ruppert Ferenc közölte, kedden több diákot és óvodást küldtek haza ezekkel a panaszokkal pécsi általános és középiskolákból. A fertőzés csütörtökre Hosszúhetény és Hímesháza oktatási intézményiben is jelentkezett. Az ÁNTSZ járványügyi vizsgálatot indított az ügyben. Alapos ellenőrzéseket tartanak az érintett intézményekben, és elemzik a beküldött étel- és székletmintákat.

"Eredmény a hét végére várható, de a szakemberek valószínűnek tartják, hogy nem az étel, hanem egy vírusfertőzés okozhatja a megbetegedéseket" - közölte a helyettes tisztifőorvos.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?