Auguszta
-7 °C
0 °C

Hasraszállással landolt egy gép Budaörsön

2008.09.24. 13:45
Műszaki hiba miatt futómű nélkül, hasra szállt egy kétüléses repülőgép a budaörsi repülőtéren szerdán, délután fél egy után. A kétüléses Zlin 726-os repülőgépen ketten ültek, sérülés nélkül úszták meg az esetet.

Bajkó Erika, a Közlekedés Biztonsági Szervezet szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy nem történt kényszerleszállás, az ugyanis akkor van, ha a gép nem a célállomásán landol. Ez a kétüléses, általában oktatási célokra használt repülő azonban Budaörsön akart leszállni. A pilóta leszállás közben észlelte, hogy a futóműveket nem lehet kiengedni sem az elektronikus vezérléssel, sem kézzel. Ezért a hasraszállás mellett döntött.

A gép is csak annyira sérült, hogy még javítható.Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője elmondta, hogy a Zlin az üzemanyag kifogyasztása után, műszaki hiba miatt a hasán landolt a repülőtéren. Senki nem sérült meg, a gép sem gyulladt ki, így a kivonuló tűzoltóknak nem kellett beavatkozniuk.

A budaörsi repülőtér leszállópályája füves, a Zlin 726-osokat pedig úgy építették meg, hogy ilyen terepen a nagyobb baleset kockázata nélkül le lehet szállni vele úgy is, hogy nincsenek kiengedve a futóművek. A repülő is csak annyira sérült meg, hogy meg lehet javítani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!