Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Megtalálták a Tiszába esett határőr holttestét

2005.07.17. 14:11
Megtalálták annak a határőrnek a holttestét, aki szerdán egy járőrhajóbol kizuhanva életét vesztette a Tiszában.

Megtalálták annak a határőr tiszthelyettesnek a holttestét, aki a hét közepén esett bele a Tiszába, közölte vasárnap a határőrség. Mint arról beszámoltunk, társa, miután sikertelenül próbálta kimenteni a vízből, szolgálati fegyverével végzett magával.

A szerdán eltűnt fiatalember holttestét Tuzsér közelében találták meg, tíz kilométerre attól a ponttól, ahol a határőr a Tiszán szolgálatot teljesítő járőrhajóból a vízbe esett, mondta Tímár Zoltán kommunikációs osztályvezető.

Az eltűnt ember után a határőrök mellett a speciális mentők, a búvárok, a vízi rendészet és a tűzoltóság egységei is kutattak.

Dráma

A tiszthelyettes szerda délután esett a folyóba a határőrségi járőrhajóról egy hirtelen manőver után. A járőrhajó 31 éves vezetője sikertelenül próbálta kimenteni a vízből, ezután a parton kezdte keresni. Az időközben riasztott egységek még egy ideig telefonkapcsolatban voltak a hajóvezetővel, de aztán vele is elveszítették a kapcsolatot. Kiderült, hogy időközben a hajó vezetője szolgálati fegyverével - feltételezések szerint bűntudatból - agyonlőtte magát.

Az öngyilkos férfi holttestét késő éjszaka, nem messze a baleset helyszínétől megtalálták. A zuhanás körülményeit a katonai ügyészség továbbra is vizsgálja.