Auguszta
-4 °C
2 °C

Újabb csúcs várható a határon

2006.01.05. 10:09
A munkahelyeikre visszatérő kelet-európai vendégmunkások seregei miatt a záhonyi, a nagylaki, az ártándi, a röszkei és a tompai határátkelőhelyeken kell nagyobb belépő forgalomra számítani, míg a kilépő forgalom várhatóan Hegyeshalomnál növekszik majd meg.

Újabb határforgalmi csúcsra számít a Határőrség az ünnepek után munkahelyeikre visszatérő, nagy számú kelet-európai vendégmunkás miatt. Az ortodox karácsony befejeződése miatt január 7. és 9. között nagy forgalomnövekedés várható a legtöbb, a tranzitforgalom útjába eső magyar közúti határátkelőhelyen.

Ukrajna felől a záhonyi, Romániából a nagylaki és ártándi, Szerbia irányából pedig a röszkei és a tompai közúti határátkelőhelyeken kell nagyobb belépő forgalomra számítani. A három országból belépő forgalom néhány órával később a legismertebb és a legnagyobb áteresztő képességű hegyeshalmi határátkelőhelyre összpontosul majd.

A Határőrség felkészült a nagy forgalom ellenőrzésére, az ellenállomásokról előjelző rendszert szervezett Hegyeshalom részére. Nagyobb torlódás esetén tájékoztatják a belépőket Hegyeshalom elkerülési lehetőségeiről is. A hétvégén Ausztriába utazóknak a Határőrség azt javasolja, hogy a soproni, kópházi vagy rajkai határátkelőhelyeket válasszák Hegyeshalom helyett.