Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Még keresik a Tiszába veszett határőrt

2005.07.15. 13:42
Még keresik annak a határőrnek a holttestét, aki szerdán veszett a Tiszába. Társa miután nem tudta kimenteni a vízből szolgálati fegyverével öngyilkosságot követett el. Jelenleg azt vizsgálják, van-e összefüggés a két haláleset között.

A határőrség és a vízirendészet továbbra is keresi azt a harmincéves határőrt, aki még szerdán délután esett a vízbe egy járőrhajóról Záhonynál - értesült a HavariaPress. A miskolci speciális mentők is csupán szüneteltetik a keresést, és amennyiben szükséges, folytatni fogják azt - tájékoztatta a hírügynökséget Tímár Zoltán.

A Határőrség kommunikációs osztályvezetője hozzátette: abban reménykednek, hogy a természet rövidesen visszadja az folyóban eltűnt határőrt. Arra is számítanak, hogy a sodrás miatt az eltűnés helyétől távolabb várható a holttest felbukkanása.

Elhibázott manőver?

Mint arról az Index is beszámolt, szerdán a záhonyi hídtól nem messze teljesített szolgálatot hajóján egy 31 éves határőr hajóvezető és 30 éves társa. A fiatalabbik férfi eddig ismeretlen körülmények között a Tiszába esett. Szemtanúk szerint a Silver típusú járőrhajó egy hirtelen manőverre kényszerült, és ettől esett a vízbe a 30 éves szabolcsi férfi.

Társa először megpróbálta kimenteni, de hiába ugrott utána, nem találta meg. Nem sokkal később ő maga is öngyilkos lett, szolgálati fegyverével - feltételezések szerint bűntudatból - agyonlőtte magát. őt késő éjszaka a parton találták meg holtan.

A Katonai Ügyészség most azt is vizsgálja, felelős lehetett-e az öngyilkos határőr azért, hogy a másik vízbe esett, és vezethetett-e ez ahhoz, hogy szolgálati fegyverével megölje magát.