Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Társa vízbefulladása után agyonlőtte magát egy határőr

2005.07.14. 12:16
Még keresik azt a határőrt, aki szerdán egy járőrhajóról esett a Tiszába. A sikertelen mentést követően a hajó vezetője öngyilkos lett.

A Tiszába esett egy járőrhajóról és eltűnt egy határőr szerdán délután. A Záhonynál vízbe esett férfi holttestét még mindig nem találták meg.

A szemtanúk szerint a Silver típusú járőrhajó egy hirtelen manőverre kényszerült, és ettől esett a vízbe a 30 éves szabolcsi férfi. A hajó vezetője utána ugrott a vízbe, de nem sikerült kimentenie társát, tájékoztatta az Indexet Timár Zoltán, a határőrség kommunikációs vezetője.

Hirtelen manőver


Forrás: Határőrség
A hajó 31 éves vezetőjének többszöri próbálkozása sem vezetett eredményre, és miután nem találta társát a vízben, a parton kezdte keresni. Az időközben riasztott egységek még egy ideig telefonkapcsolatban voltak a hajóvezetővel, de aztán vele is elveszítették a kapcsolatot.

Kiderült, hogy időközben a hajó vezetője, szolgálati fegyverével - feltételezések szerint bűntudatból - agyonlőtte magát. Az öngyilkos férfi holttestét késő éjszaka, nem messze a baleset helyszínétől megtalálták.

A felelősség kérdését jelenleg a határőrség és a katonai ügyészség közösen vizsgálja.