József, Bánk
-7 °C
0 °C

Hatvani családirtás: lezárták a nyomozást

2003.06.03. 18:49
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást a tavaly novemberi hatvani családirtás ügyében, amelynek során egy anya megölte két gyermekét. A harmadik, életveszélyesen sérült kisfiú maradandó fizikai sérülések nélkül gyógyult fel.
Lezárta a nyomozást a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a tavaly novemberben történt hatvani családirtás ügyében - tájékoztatta kedden az MTI-t a főkapitányság sajtószóvivője. Kakuk György közlése szerint a nyomozás során egy pillanatig sem volt kétséges, hogy az anya adta le a lövéseket, ám ezt szakértői véleményeknek is meg kellett erősítenie, illetve gondos, minden kétséget kizáró vizsgálatnak kellett alátámasztania.

A szörnyű tragédia 2002 november 5-ről 6-ára virradóan történt, amikor egy 35 éves hatvani asszony, a család helyi vadászboltjának nyilvántartásában szereplő Zbrojovka típusú maroklőfegyverrel, hatvani otthonukban fejbe lőtte mindhárom gyermekét, majd magával is végzett.

A kisebbik lány, a 14 éves Anita a helyszínen életét vesztette, a 15 éves Csillát és a 9 esztendős Ákost pedig életveszélyes állapotban kórházba szállították. Csilla november 9-én, a fejlövések nyomán fellépő légzési és keringési elégtelenségek következtében halt meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekegészségügy Központjának Intenzív Osztályán. Az MTI információja szerint a kisfiú a gondos kórházi ápolásnak köszönhetően maradandó fizikai sérülések nélkül gyógyult fel.