Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Öngyilkos lett a családirtó anya

2002.11.07. 09:40
Egyik gyermekét megölte, kettőt életveszélyesen megsebesített kedd éjszaka az a hatvani nő, aki tette után magával is végzett. Feltételezések szerint szerelemféltésből követte el tettét az anya.
Családi tragédia színhelye volt keddről szerdára virradó éjszaka Hatvan újhatvani városrésze. Egy asszony 14 éves lányát agyonlőtte, míg 15 éves lányát, és 9 éves kisfiát életveszélyesen megsebesítette. A 35 éves anya ezt követően önmagával végzett.

Három fejlövés

A gyilkosságot az éjfél körül hazaérkező édesapa fedezte fel, aki egyébként vadászboltot üzemeltet a Heves megyei városban. Az életveszélyesen megsebesült gyermekeket a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház gyermekegészségügyi központjának intenzív osztályára, illetve a fővárosi Országos Sürgősségi és Baleseti Intézetbe szállították. A HavariaPress által megszólaltatott dr. Csiba Gábor, a miskolci kórház igazgatója elmondta, a hozzájuk bevitt 15 éves lányt három fejlövés érte. Megműtötték, az idegsebészeti beavatkozás szerda délelőtt 10 óra körül ért véget. A kislány válságos állapotban fekszik az intenzív osztályon.

Nem történt változás, továbbra is súlyos, válságos állapotban van a lány - mondta Csiba Gábor csütörtök reggel az Indexnek.

Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetben az MTI érdeklődésére szerdán délben elmondták: a lövedék a kisfiú fején ment keresztül, a koponyacsontot mindkét oldalt áttörte és a kimeneti oldalon, a bőr alatt állt meg. Közölték: a súlyos-életveszélyes állapotban lévő gyermeken ötórás műtétet hajtottak végre, belátható időn belül újabb műtéti beavatkozásra nem lesz szükség. A kisfiút mély kómás állapotba került, az intenzív osztályon ápolják, a kilátásokról a kórházban egyelőre nem kívántak nyilatkozni.

Szerda estétől az intézmény nem adhat tájékoztatást a kisfiú állapotáról. "Bejött az édesapa, és megtiltotta, hogy bármit is közöljünk, azt sem mondhatom meg, hogy javult, vagy romlott az állapota" - mondta az Indexnek csütörtökön reggel Zsolcai Sándor főorvos.

Semmi nem utalt a tragédiára

Az Index kérdésére a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: a házaspár korábban nem került a rendőrség látókörébe, habár családi életük nem volt rendezett. Mindkét félnek voltak házasságon kívüli kapcsolatai, melyről kölcsönösen tájékoztatták is egymást. Amikor a tragédia estéjén az édesapa egy üzleti tárgyalásra elment otthonról, még semmi nem utalt a néhány órával későbbi tragédiára. Időközben kapott egy SMS-t, a következő tartalommal: "vissza fogok térni, kettőtök közé fogok állni".

Az édesanya egy Zbrojovka típusú maroklőfegyverből adta le a lövéseket. Azt még nem tudni, hogy engedéllyel tartotta-e magánál.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!