Valér
4 °C
8 °C

Kilenc év hatvan késszúrásért

2005.04.05. 14:43
Jogerősen kilenc évi börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a nőt, aki két éve, szerelemféltésből meggyilkolta férjét.

Jogerősen kilenc év börtönt kapott az a nő, aki másfél éve hatvan késszúrással halálra késelte a férjét Szőregen. A késelő asszony ügyében kedden mondta ki a súlyosbító másodfokú ítéletet a Szegedi Ítélőtábla. Első fokon a vádlottat tavaly novemberben ítélte el a Csongrád Megyei Bíróság.

Féltékenységből összekaszabolta

A Szegedhez tartozó településen élő asszony 2003. szeptember 14-én 60 késszúrással végzett férjével. Az ok: féltékenység. A vádirat szerint a házaspár közötti viszony fokozatosan megromlott. A férj szerelmi kapcsolatot alakított ki egy fiatalabb nővel, aki 6 évvel ezelőtt megszülte közös gyermeküket. Erről a vádlott csak később szerzett tudomást, akkor megállapodott a férjével, hogy hetente egyszer meglátogathatja a házasságon kívül született gyermeket, de annak anyjával nem tarthat fent szerelmi viszonyt. A férj azonban megszegte ígéretét, így felesége egyre féltékenyebb lett, végül a konyhából egy kést vitt fel az emeleten lévő hálószobájukba, és ott végzett férjével.