Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Keleten folytatódik a havazás

2006.02.08. 09:23
Az éjszakai havazás csak kisebb fennakadásokat okozott a közlekedésben. Az autóbuszok menetrend szerint indulhatnak a fővárosban, az ország nyugati megyéiben néhol 15 centi hó esett. Újabb havazás keleten, észak-keleten lesz.
Budapesten jól járhatóak a főútvonalak, az autóbuszok menetrend szerint fognak tudni beindulni – közölte Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője. Budapesten ismét téli útviszonyok vannak, szerda hajnalig 5-6 centiméternyi hó hullott le.

A téli időjárásra való tekintettel a közterület-fenntartó hómunkások jelentkezését várja a kerületi szolgáltatási csoportoknál. A reggel hattól délután két óráig tartó, nyolcórás munkáért a társaság nettó 2500 forintot fizet - mondta a szóvivő.

Lelassult a közlekedés

Lelassult a közúti közlekedés Győr-Moson-Sopron megyében, mivel 5 és 15 centiméter közötti hó esett szerdára virradóra. A megye főútjai kásásak, sónedvesek, a mellékutak hókásásak, havasak - mondta a Magyar Közút Kht. megyei területi igazgatóságának ügyeletese. Dávidházi Róbert hozzátette, 25 gép tisztítja az utakat; hóátfúvásokkal egyelőre nem kell küzdeniük.

Ónos eső nehezíti szerda hajnal óta a közlekedést Vas megyében, az utak síkosak, a forgalom lelassult, de folyamatosan lehet haladni. A kora reggeli órákban ónos eső kezdett szitálni a megye egész területén, így a főutak és mellékutak is csúszóssá váltak, a legrosszabb a helyzet a 86-os főúton Győr irányában, illetve a 87-es főúton Kőszeg irányában - mondta el Somogyi Miklós.

Most keleten lesz havazás

Szerdától Magyarországon enyhül az idő. Újabb havazás keleten, észak-keleten lesz. Az ország középső részén havas eső, ónos eső, eső lesz, tehát a kedden és az éjszaka leesett hó szerdán már olvadni fog. A következő napokban 0 és 2 fok közé emelkedik a legmagasabb hőmérséklet.