Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Prostitúcióra kényszerítette, majd agyonverte

2007.06.12. 19:07
Jogerősen életfogytig tartó fegyházra ítélte egy 1999-ben aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés tettesét, Havasi Pétert a Győri Ítélőtábla kedden.

Leghamarabb harminc év múlva szabadulhat a 29 éves, büntetett előéletű Havasi Péter, akit a Győri Ítélőtábla bűnösnek talált kitartottságban is, és az első fokon eljáró Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság ítéletét megváltoztatva 17 évről életfogytig tartó fegyházra súlyosbította a büntetését.

A győri Havasi Péter és társai prostítúcióra kényszerített nők bevételeiből éltek. A lakásukba költöztettek olyan kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatal nőket, akiket csábító ajánlatokkal vagy fenyegetéssel vittek Győrbe, tartottak ott.

A saját életét akarta élni

A sértett - aki a bűncselekmény elkövetésekor 21 éves volt - 1998 júniusában költözött Havasiékhoz, de 1999 végén már szeretett volna a prostitúcióval felhagyni és gyermekével együtt élni. 1999. december 12-én a rendőrök szabálysértés miatt a későbbi sértettet előállították, majd este szabadon engedték. Havasiék a rendőrség előtt várták, és - társaival együtt - nyomban ismét munkába akarták állítani őket.

A nő ellenállt, így a lakásra vitték, ahol a veszekedés előbb verésbe, majd gyilkosságba torkollott. Havasi végül egy nyolcvan centis vascsővel többször tarkón ütötte a sértettet, aki nem mozdult meg többé. A vádlottak - amikor rájöttek, hogy a nő meghalt - a testet lepedőbe csavarták, majd máig ismeretlen emberekkel egy kukoricaföldre szállíttatták, ahol másnap találták meg.

Az ügy társtetteseit, a másik három vádlottat háromtól öt és fél évig terjedő szabadságvesztéssel büntették.