Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Most havazik, hétvégére kitavaszodik

2006.02.16. 12:02
Napsütés ugyan a hétvégén sem várható, de közel tíz fokra emelkedik a hőmérséklet. Csütörtök reggel az ország nagy részén havazott, délen ónos eső esik.

Nem okoz különösebb fennakadást az éjszaka leesett 3-5 centiméteres hó, a jeges eső miatt viszont történtek baelsetek.

Balesetek a jeges esőben

Két főút is megbénult a jeges utakon történt balesetek miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, jelentette a HavariaPress. Mindkét baleset csaknem egy időben történt, csütörtökön kora délelőtt, fél tíz és tíz óra között. A 36-os főúton, a Tiszavasvárihoz tartozó Józsefházánál egy kamion megcsúszott, és árokba lökött egy személyautót. A sérültek számáról nem érkezett jelentés.

Ugyanebben az időben, a 41-es főút vásárosnaményi szakaszán két személyautó ütközött egymásnak. Itt nem történt sérülés, ám jelenleg mindkét baleset helyszínén teljes útzár van érvényben. A baleseteket az első jelentések szerint a megyeszerte hulló jeges eső idézte elő.

Esik a hó Nógrádban, Hevesben, Borsod-Abaúj-Zemplénben, a Jászságban, Hajdú-Biharban, Szabolcs-Szatmár-Beregben, Békésben. Az Útinform csütörtök reggel 6 órai tájékoztatása szerint a fő- és mellékutak havasak, hókásásak, a szórást és takarítást 260 munkagéppel végzik az országban.

Jön a tavasz

Az autópályák jól járhatóak, az M3-ason Kálnál és Emődnél hókásás a burkolat.

Az Alföld déli részén a havazást eső váltotta fel, a Csongrád megyei Makó környékén ónos eső esik.

A következő napokban enyhül az idő, bár az ország északi és déli része között akár hét-nyolc fok különbség is lehet. A legmagasabb hőmérséklet a hétvégén és a jövő hét elején közel tíz fok lehet. Az enyhe idő ellenére napsütés nem várható, záporokra és borult égre kell számítani.