Tamás
-7 °C
8 °C

Szerelmes lány fenyegette az óceánjárót

2003.05.03. 12:40
A barátjára áhítozó húszéves lány miatt kellett átirányítani egy óceánjárót Hawaii-ra. A lány fenyegető leveleket írt, hogy a hajó minél hamarabb visszaforduljon, és így minél előbb találkozhasson barátjával.
A Royal Caribbean hajózási társaság Legend of the Seas nevű hajója bombariadók miatt kénytelen volt megszakítani útját, és a hawaii Aloha Tower kikötőjébe hajózni. A rendőrség eddigi vizsgálatai szerint egy 20 éves kaliforniai lány, Kelley Marie Ferguson írta a bombával fenyegető leveleket. A szerelmes lány nem érezte jól magát az utazáson, és két fenyegető üzenetet is írt. Ferguson azt remélte, hogy a hajó visszafordul, és így minél előbb találkozhat barátjával.

Gyanús levél

A hajó azonban nem visszafordult, hanem Hawaii-ba irányították át, ahol mintegy 120 rendőr 15 kutya kutatta át a hajót, bombát keresve. A hatóság emberei egyenként kihallgatták a hajó személyzetét és az összes utast, valamint átnézték az összes személyes holmit is. Ferguson írt egy harmadik üzenetet is, amelytől azt remélte, hogy eltereli róla a gyanút, ám a rendőrök szerint pont ez a levél keverte gyanúba Fergusont, aki őrizetbe vétele után mindent bevallott .

10 év

A rendőrök szerint Ferguson egyáltalán nem tanúsított megbánást, miután kiderült a bűne. A lányt pillanatnyilag egy szövetségi fegyintézetben tartják fogva és akár 10 éves börtönbüntetéssel is sújthatják közveszély okozásával való fenyegetőzés miatt. Ferguson számára hivatalból rendeltek ki védőt, jelentette a The Hawaii Channel.