Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Rejtélyes támadó zaklatja Stephen Hawkingot

2004.01.20. 12:36
Véraláfutások és zúzódások jelentek meg Stephen Hawking testén. Az Idő rövid története című munkája révén világhírű fizikust ápolói szerint egy Münchausen-szindrómás beteg zaklatja. A család az új feleségre gyanakszik.
"Rejtélyes támadások" érték Stephen Hawkingot - írja a Daily Mirror. A brit bulvárlap értesülései szerint az Idő rövid története című munkája révén világhírű fizikus testén zúzódások és véraláfutások jelentek meg. Hawkingot jelenleg tüdőgyulladással ápolják az Addenbrookes kórházban - írja a bulvárlap.

Hírnévért kínoz

A mozgatóideg-sorvadásban szenvedő tudós három gyermeke és ápolói is attól tartanak, hogy Hawking egy Münchausen-szindrómában szenvedő ember áldozata. A ritka betegségben szenvedők hajlamosak másokat kínozni, hogy magukra irányítsák a figyelmet.

"A családja attól tart, hogy valaki bántani akarja Stephent" - nyilatkozta a Mirrornak egy neve elhallgatását kérő, a családhoz közel álló forrás. Tenni azonban semmit nem tudnak, mert Hawking "nem hajlandó elismerni, hogy bántják".

Kinthagyták a napon

A tudóst már tavaly nyáron is érte egy rejtélyes támadás - akkor órákra a napon hagyták a tolószékéhez kötött fizikust. Hawking súlyos napszúrást kapott és le is égett. Egyik ápolója szerint "megkínozták" - írja a Mirror.

A család már 2000-ben is feljelentést tett rejtélyes támadások miatt. A Scotland Yard nyomozói akkor kiderítették, hogy Hawking rendszeresen bejár az Addenbrook kórház sürgősségi osztályára kisebb zúzódások, vágások miatt. A nyomozást azonban ejteniük kellett, mivel a tudós nem volt hajlandó vallomást tenni.

Gyanús az új asszony

A család gyanúja Hawking új feleségére terelődött. A tudós 1990-ben, 26 évnyi házasság utrán vált el addigi feleségétől. Gyermekei anyját ápolója, Elaine kedvéért hagyta ott. Jane, az elhagyott feleség nincs túl nagy véleménnyel az új asszonyról. "Keverőgép" - jellemezte a Mirrornak Elaine.

A rendőrség egyelőre nem bizonyult túl közlékenynek. "Egy 62 éves cambridge-i férfit ért támadások ügyében nyomozunk" - nyilatkozták a Mirrornak.