Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Egyetlen klozet van Európa legnagyobb vasútállomásán

2006.06.07. 16:58
Még nincs két hete, hogy megnyitották az új berlini főpályaudvart, már is át kell építeni: kiderült ugyanis, hogy Európa legnagyobb vasútállomására csak egyetlen vécét építettek.

Ha a foci-vb-re érkező szurkolók már a vonaton jól besöröznek, igencsak erős záróizmokra lesz szükségük, míg az új berlini főpályaudvaron megtalálják a vizesblokkot és még ki is állják a sort.

A május végén megnyitott ötszintes, naponta 300 ezer utast fogadó pályaudvarra ugyanis mindössze egyetlen WC-centert építettek. A vécé előtt – különösen a női szakaszon - így mindig hatalmas sor áll.

A szükséghelyzetet a személyzet úgy próbálta megoldani, hogy a nőket is beengedte a férfivécébe. A panaszok miatt aztán megkezdték egy másik, nagyobb vécé tervezését.

Európa legnagyobb főpályaudvarán azonban nem ez az egyetlen gond. Az utóbbi napokban hatalmas káoszt okoztak a tilosban parkoló autók is. A környéken ugyanis egyelőre nem rakták ki a parkolni tilos táblákat, így a vasútállomástól északra és délre fekvő területen összevissza álltak meg az autók, s egy idő után bedugult a forgalom.

Eközben a kilencszáz autó befogadására alkalmas mélygarázs szinte teljesen üres volt, mivel az oda vezető utat még nem táblázták ki.