Valér
-1 °C
0 °C

Halott csecsemőket talált a hűtőjében

2006.07.24. 15:35
A vakációról Dél-Koreába hazatérő francia férfi két csecsemő holttestét találta a saját hűtőjében. A riasztóval felszerelt házon betörés nyomai nem látszanak, a pótkulcsokat birtokló családi barát és a takarító épp külföldön vannak.

Két újszülött holttestét találták meg a Szöultól délre fekvő Sorae falu egy francia lakosának hűtőszekrényében, írja a The Korea Times. A település Dél-Korea legnagyobb francia közösségének ad otthont.

A 40 éves francia férfi vasárnap délelőtt bukkant a két kisfiú holttestére az erkélyén található hűtőben, majd azonnal a rendőrséghez fordult segítségért.

A férfi feleségével és két fiával Franciaországban vakációzott, ám üzleti ügyei miatt néhány napra visszatért Dél-Koreába. Ekkor találta meg a két műanyag zsákba csomagolt csecsemő megfagyott testét. A rendőrség nem talált bizonyítékot arra, hogy valaki erőszakosan hatolt be a lakásba a család távollétében.

A lakás fel volt szerelve riasztóval is, így a hatóságok a biztonsági rendszert üzemeltető céghez fordultak, hátha így sikerül választ kapni a rejtélyre. Az ott lakó családon kívül még egy 48 éves, szintén francia barátjuknak, valamint a takarítónak volt kulcsa a házhoz, ők ismerték a biztonsági kódokat is. Az ügyet bonyolítja, hogy jelenleg mindketten külföldön tartózkodnak.

A rendőrség túl azon, hogy ellenőrzi, valóban külföldre utaztak-e, elrendelte a két csecsemő boncolását is. A testek állapota miatt egyelőre csak a gyerekek nemét tudták megállapítani, valamint azt, hogy egészen fiatal újszülöttekről van szó.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!