Benedek
-5 °C
5 °C

Kiraboltak egy magyar zenészt Olaszországban

2004.04.12. 11:22
Értékes hegedût és pénzt raboltak el egy magyar zenésztõl útonállók az olaszországi Cremona közelében.
Az ötvenéves magyar férfit még a húsvéti ünnepek elõtt fosztották ki, alig néhány kilométernyire az olasz várostól. A zenész Magyarországról tartott Cremonába, hogy közel 30 ezer euró (7,5 millió forint) értékû hangszerét megjavíttassa a híres hegedûkészítõ mesterek mûhelyében, amikor hajnali négy órakor rövid idõre megállt az A21-es autósztráda egyik pihenõjében, Bagnolo Mella körzetében.

Amikor kiszállt, két - kelet-európai akcentussal beszélõ -, pisztollyal felfegyverkezett férfival találta szembe magát, akik pénze átadását követelték. A pénzzel nem elégedtek meg, elvitték a magyar zenész csomagjait is, köztük a hegedûtokot az értékes hangszerrel, s egy sötét színû autón távoztak a rablás helyszínérõl. Az útonállás ügyében a cremonai rendõrség indított nyomozást.

Olaszországban elég gyakoriak az éjszakai rablások a városokban és az országutakon, annak ellenére, hogy a Silvio Berlusconi vezette kormány harcot hirdetett az utcai bûnözés, illetve a vándorbûnözés ellen. Az autópályákon fokozott óvatosság szükséges, még nappal is, amikor az úgynevezett trükkös lopások fenyegetik az egyedül autózókat, s elsõsorban a külföldi turistákat:

Az elõzés közben általában a jobb hátsó kerékre mutogató bûnözõk megállásra késztetik az aggódó autóst, majd a kerékvizsgálat során elemelik az anyósülésen heverõ értékeket. Éppen ezért nem tanácsos néptelen helyeken megállni az olasz autópályákon, még nappal sem.