Szilárda
0 °C
6 °C

Lezuhant egy Mi-8-as helikopter Oroszországban

2001.11.11. 15:38
Hegynek ütközött, és lezuhant az az Mi-8-as helikopter, amelyik pénteken tűnt el Jakutföldön, Oroszország távol-keleti részén. A katasztrófa következtében 11 ember, 8 utas és a 3 fős legénység vesztette életét. A gép maradványait csak vasárnap találták meg a mentőalakulatok.
Körülbelül 104 kilométerre kiindulási pontjától, Csulman városától megtalálták annak a Mi-8-as helikopternek a maradványait, amely pénteken tűnt el Jakutföldön - értesült az MTI. A helikopterről vasárnap kiderült, hogy hegynek ütközött és lezuhant. A fedélzeten 11 ember tartózkodott, 8 utas és 3 fős legénység. Mindannyian életüket vesztették. A katasztrófa okait egyelőre vizsgálják, hírek szerint az Mi-8-as jó műszaki állapotban volt, és az időjárási viszonyok is elfogadhatóak voltak az egyébként zord éghajlatú északi vidéken.

A helikopter röviddel azután tűnt el, hogy elindult bázisára, egy geológiai telepre. A speciális alakulatok helikopterek és repülőgépek segítségével keresték az elveszett gépet, de a roncsokat csak két napi kutatás után találták meg. A gépen a telep dolgozói szállítottak gázpalackokat, alkatrészeket és személyes holmikat.

Néhány nappal a szerencsétlenség előtt Szentpétervár környékén zuhant le az orosz hadsereg egyik Mi-8-as helikoptere. A valószínűleg a rossz időjárási viszonyok miatt bekövetkezett katasztrófában hat ember vesztette életét.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft