Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Ausztria: Futók mentették meg a Dunába zuhant helikopter utasait

2003.09.14. 18:22
A Dunába zuhant egy helikopter vasárnap az ausztriai Wösendorf térségében, a fedélzetén tartózkodókat egy futóverseny résztvevői kimentették.
Az Eurocopter 120 típusú gépen a pilótán kívül még hárman tartózkodtak, közöttük egy tízéves fiú. A felnőttek a wachaui maratoni futóversenyről készítettek internetes terjesztésre szánt felvételeket, amikor a gép a Dunába zuhant. Szemtanúk szerint a helikopter túl alacsonyra ereszkedett a víz fölé, és többször is megpördült a tengelye körül, mielőtt a vízbe zuhant.

A szervezők arról adtak hírt, hogy a baleset láttán a futóverseny - élbolytól leszakadt - 12 résztvevője azonnal a Dunába vetette magát, és kimentette a süllyedő helikopterben rekedteket. A négy kimentettet kihűléses tünetekkel kórházba szállították, állapotuk nem ad okot aggodalomra, egyikük - fogvacogva - már köszönetet is mondott megmentőinek.

A helikoptert osztrák búvárok biztosították kötelekkel az elsodródás ellen, hogy később minél könnyebben kiemelhessék a gépet a Dunából. A bécsi tömegtájékoztatás nem adott hírt arról, hogy folytatták, illetve folytathatták-e a versenyt a kényszerű fürdőzést önként vállaló maratoni futók.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!