Klaudia
-4 °C
2 °C

Felvették az egyetemre az analfabéta hentest

2001.12.11. 13:35
Találomra töltötte ki a felvételi tesztlapot Nova Igacui Severino Da Silvaa, aki a Rio De Janeiró-i Estacio De Sa egyetem jogi karára jutott be. Egyetemre azonban mégsem járhat, mert a beiratkozáshoz prezentálnia kellene egy érettségi bizonyítványt.
Felvételt nyert egy írástudatlan hentes egy brazíliai elit egyetemre, miután találomra sikeresen kitöltötte a felvételi feleletválasztós tesztjét. Nova Igacui Severino Da Silvaat a Rio De Janeiró-i Estacio De Sa egyetem jogi karára vették fel.

A több mint ezer jelentkező közül az övé lett a kilencedik legjobb. Az írásbeli idején beteget jelentett a 27 éves férfi. Ennek ellenére, "a teszten elért kiváló eredménye" miatt felvették a kurzusra.

Felvételének híre jelentős felháborodást váltott ki a brazil oktatási minisztériumban - jelentette az O'Globo újság. Megkapta a lehetőséget, hogy bejuthasson Brazília egyik legnagyobb presztízsű magánegyetemére - mondta Carlos Palhano újságíró. Hozzátette: "Úgy érzem, ezek a felvételi tesztek nem tükrözik a jelentkezők tényleges tudását".

"Severino nem iratkozhat be addig, amíg be nem mutatja a középiskolai érettségi bizonyítványát" - mondta az egyetem igazgatója, Gilberto de Oliveira Castro.