Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Országos razzia a herendi porcelánhamisítók ellen

2007.05.15. 16:34
Eddig tíz gyanúsítottat állított elő a rendőrség abból a szervezetből, amelynek tagjai a gyanú szerint évek óta hamisították a herendi porcelánt. Sokan egyébként munkaidőben legálisan készítették a porcelánokat, mert a cégnél dolgoztak.

Összehangolt akcióban csaptak le kedden hajnalban a rendőrök arra a közel 30 személyre, akik a gyanú szerint iparszerűen hamisították a herendi porcelánt.

Herenden, Veszprémben és a környező településeken, valamint több fővárosi helyszínen tart jelenleg is a házkutatás. Az iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indított ügyben eddig több mint 10 gyanúsítottat vettek őrizetbe a rendőrök, további húszat pedig kihallgattak.

A gyanúsítottak közül többen a porcelángyár alkalmazottai. A lefoglalt porcelánokat jelenleg szakértők vizsgálják, egyelőre nem lehet megmondani, hogy az évek óta tartó hamisítással mekkora kárt okoztak a Herendi Porcelánmanufaktúrának.