Emőke
-4 °C
9 °C

Kétszázmilliós heroinfogás Hegyeshalomnál

2005.06.02. 07:03
Hetven kilogramm heroinnal bukott le egy magyar drogfutár az M1-esen Hegyeshalomnál. A nyomozók a határátkelő előtt csaptak le a 200 millió forintot érő zsákmányra.
Feketepiaci értéken számolva kétszázmillió forint értékű heroint foglaltak le a rendőrök szerdán este Hegyeshalom közelében az M1-es autópályán egy drogfutárnál.

A HavariaPress úgy tudja, a megszervezett akciót biztonsági okokból a határátkelőhely előtt hajtották végre a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Az elfogott magyar férfi egy autószállító trélerrel akarta elhagyni az országot, a járművében elrejtett hetven kilogramm heroinnal.

A rendőrök lefoglalták a rekordfogásnak számító kábítószert, a drogfutárt őrizetbe vették. A férfi kihallgatása több órán keresztül zajlott. A rendőrök megpróbálnak eljutni a nagy mennyiségű drogot eladó, illetve megrendelő személyekhez.

A hírügynökség információi szerint a heroin Afganisztánból származik, de azt nem lehet tudni, hogyan került be Magyarországra, illetve kik rendelték meg és hová akarták szállítani.

A Nemzeti Nyomozó Irodánál a hírügynökségnek megerősítették, hogy munkatársaiknak jelenleg van egy nagyobb kábítószerrel kapcsolatos ügyük, részleteket azonban egyelőre nem közöltek. A HavariaPress úgy tudja, a napokban sajtótájékoztatót tartanak az üggyel kapcsolatban.