Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gázmérgezés a Herz szalámigyárban

Erős, maró hatású vegyszereket kevertek össze a dolgozók kedden este, ezért felrobbant egy tisztítószeres palack a Herz Szalámigyárban. Négy embert kórházba kellett vinni, mert belélegezték a felszabaduló gázokat.

Baleset történt kedd este a IX. kerületi Herz szalámigyár egyik tisztítóhelységében, takarítás, fertőtlenítés közben. A tűzoltókat fél 8 körül riasztották a Soroksári úti gyárhoz.

A kisebb robbanással és gázképződéssel járó balesetet az okozta, hogy a takarítónők hetven százalékos salétromsavat és valamilyen magas alkoholtartalmú tisztítószert öntöttek össze egy műanyag flakonban. A két folyadék reakcióba lépett, maró hatású gáz keletkezett, ami szétnyomta a palackot.

A kiszabaduló nitrózus gázt és ammóniát összesen nyolc nő lélegezte be, négyüket vitték kórházba. Azt mondták, hogy ég a szemük, kapar a torkuk és a fejük is fáj. A tűzoltók átszellőztették a helységet. A balesetet a Munkavédelmi Főfelügyelőség vizsgálja.